WELKOM BIJ DE CLUB

In de Kemphaan, aan het Kennedyplein 1 5801VH Venray draait het elke laatste woensdagmiddag van de maand allemaal om repareren. Tussen 13:00 uur en 16:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil Repair Café Venray bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vinden wij. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

Repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen, en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Stichting Repair Café International
Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.org). Deze stichting biedt professionele ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Venray.

Steun ons met jouw bijdrage

Stichting Repair Café Venray is een non-profitorganisatie zonder structurele subsidie van de overheid of andere partijen. Om ons werk te kunnen doen, zijn we afhankelijk van donaties en giften.

Vind jij een toekomst zonder onnodig afval belangrijk? Een toekomst waarin buren elkaar weten te vinden en elkaar helpen om dierbare kapotte spullen te repareren? En waarin producten zó worden gemaakt dat ze goed repareerbaar zijn? Steun ons dan met jouw donatie! 

Ook zijn wij nog op zoek naar materialen: gereedschap, maar ook onderdelen. Heb je thuis nog spullen liggen die wij wellicht kunnen gebruiken bij de reparaties, neem dan contact met ons op!

Ook bedrijven zijn natuurlijk welkom om ons te ondersteunen, wij zullen de namen van deze bedrijven vermelden op onze website. Een goede reclame voor uw bedrijf dus, en een mooie bijdrage aan een toekomst met minder afval!